Kotivinkki

Luumukastike kinkulle

20 min
0
0

Luumu sopii mainiosti maustamaan kinkun kastiketta. Luumukastikkeen paras pohja on kinkun oma paistoliemi.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 annosta)

  • 6 dllihalientä tai kinkun paistolientä
  • 1 ½ dlruokakermaa
  • 1 dlluumusosetta
  • 2 rklsinappia
  • 3 rklruskeaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • ½ tlrosmariinia
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Tee lihaliemestä tai jäähtyneestä paistoliemestä ja vedestä sopivasti suolainen liemi. 2. Sekoita liemi, kerma, luumusose ja sinappi kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi. 3. Anna hautua 5 minuuttia miedolla lämmöllä. 4. Sekoita suuruste kastikkeen joukkoon ja anna sen kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen. 5. Mausta luumukastike rosmariinilla ja pippurilla. Tarkista maku ja siivilöi kastikeastiaan.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0