Kotivinkki

Luumukastike kinkulle

20 min
5
0

Luumukastike sopii kinkun pariksi kuin nenä päähän! Luumukastikkeen paras pohja on kinkun oma paistoliemi.
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 annosta)

  • 6 dllihalientä tai kinkun paistolientä
  • 1 ½ dlruokakermaa
  • 1 dlluumusosetta
  • 2 rklsinappia
  • 3 rklruskeaa kastikesuurustetta (Maizena)
  • ½ tlrosmariinia
  • ½ tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Luumukastike valmistuu näin:

  1. Tee lihaliemestä tai jäähtyneestä paistoliemestä ja vedestä sopivasti suolainen liemi.
  2. Sekoita liemi, kerma, luumusose ja sinappi kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Anna hautua 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Sekoita suuruste kastikkeen joukkoon ja anna sen kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  5. Mausta luumukastike rosmariinilla ja pippurilla. Tarkista maku ja siivilöi kastikeastiaan.

Vinkki!

Kurkkaa kuvalliset ohjeet kinkun paistoon ja valmista elämäsi herkullisin joulukinkku!

MITÄ PIDIT?
5