Maku

Luumuinen lusikkaleipäpiirakka – veden kielelle herauttava jälkiruoka kruunataan tavallista paremmalla taikinakuorella

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Nostalgisten pikkuleipien makuinen luumupiirakka vie muistojen mummolaan. Jos pidät lusikkaleivistä, ihastut iäksi tähän piirakkaan.
KA
0
0
Julkaistu: 1.9.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1muna
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 1 tlsoodaa

Täyte

  • 1 kgluumuja
  • 1 dlhillosokeria
  • ½ dlperunajauhoja

Lisäksi

  • ½ dlsokeria lusikkaleipien viimeistelyyn
Tulosta

Lusikkaleipäpiirakka – ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda. Sekoita voisokeriseokseen.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Leikkaa piirakkavuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Huuhdo ja halkaise luumut, poista kivet. Leikkaa luumut pieniksi lohkoiksi. Lisää joukkoon hillosokeri ja perunajauhot. Kaada luumut pohjan päälle.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  6. Valmista piirakan paistuessa lusikkaleivät lopusta taikinasta. Muotoile taikinasta lusikkaleipiä mahdollisimman syvän teelusikan avulla ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  7. Paista lusikkaleipiä 200-asteisessa uunissa noin 7–10 minuuttia. Pyörittele lopuksi sokerissa.
  8. Koristele hieman jäähtynyt piirakka lusikkaleivillä.

Vinkki!

Saat reseptistä gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Kommentoi »