Luumuinen lusikkaleipäpiirakka – veden kielelle herauttava jälkiruoka kruunataan tavallista paremmalla taikinakuorella
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minNostalgisten pikkuleipien makuinen luumupiirakka vie muistojen mummolaan. Jos pidät lusikkaleivistä, ihastut iäksi tähän piirakkaan.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 1.9.2022

Luumuinen lusikkaleipäpiirakka – veden kielelle herauttava jälkiruoka kruunataan tavallista paremmalla taikinakuorella
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 1muna
- 5 dlvehnäjauhoja
- 3 tlvaniljasokeria
- 1 tlsoodaa
Täyte
- 1 kgluumuja
- 1 dlhillosokeria
- ½ dlperunajauhoja
Lisäksi
- ½ dlsokeria lusikkaleipien viimeistelyyn
Lusikkaleipäpiirakka – ohje:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda. Sekoita voisokeriseokseen.
- Jaa taikina kahteen osaan. Leikkaa piirakkavuoan (ø 28 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Huuhdo ja halkaise luumut, poista kivet. Leikkaa luumut pieniksi lohkoiksi. Lisää joukkoon hillosokeri ja perunajauhot. Kaada luumut pohjan päälle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Valmista piirakan paistuessa lusikkaleivät lopusta taikinasta. Muotoile taikinasta lusikkaleipiä mahdollisimman syvän teelusikan avulla ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista lusikkaleipiä 200-asteisessa uunissa noin 7–10 minuuttia. Pyörittele lopuksi sokerissa.
- Koristele hieman jäähtynyt piirakka lusikkaleivillä.
Vinkki!
Saat reseptistä gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.

Luumuja, pistaaseja ja mantelinen taikinakuori! Luumukeikauskakku kiilaa syksyiseksi luottoreseptiksi
Kotivinkki

Luumu-marenkipiirakka
Maku

Luumupiirakka – täydellinen yhdistelmä makean hedelmäistä täytettä ja mausteista pohjataikinaa
Maku

Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
Maku

Manteli-luumugalette
Maku

Luumu- tarte tatin – hedelmäisen keikauskakun täyte saa lumoavaa makua kanelista ja punaviinistä
Meillä kotona

XL-lusikkaleivät – juhlapöydän suosikkiherkku jättikoossa! Muhkeat suupalat kruunaa ylellinen hillo
Kotivinkki

Gluteenittomat lusikkaleivät
Kotivinkki