Kotivinkki

Rapea murupinta ja makeaa hedelmää! Ihana luumu-viikunapiirakka valmistuu nopsasti ilman vatkausta

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Helppoa ja herkullista luumu-viikunapiirakkaa syntyy kerralla koko pellillinen. Leikkaa piirakka joko neliöksi tai ota piparimuotilla pellistä söpöjä paloja. Tuoreet viikunat viimeistelevät ihanuuden!
KA
0
0
Julkaistu: 24.11.2022


Reseptin ainekset (24 palaa)

  • 5 dlluumuja pilkottuna ( 7–8 keskikokoista luumua)
  • 8kuivattua, pehmeää viikunaa
  • 3 dl + 2 rkljuoksevaa margariinia
  • 3 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2munaa
  • 2 dltäysmaitoa
  • 2 dlpekaanipähkinöitä rouhittuna

Lisäksi

  • tuoreita viikunoita
Tulosta

Luumu-viikunapiirakka – ohje:

Leikkaa luumut kuutioiksi. Poista viikunoiden kova kanta ja leikkaa viiku­nat ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita kulhossa keskenään 3 dl margariinia, sokeri, jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri muru­maiseksi seokseksi. Ota noin 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää munat ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä luumut ja viikunat taikinan päälle tasai­seksi kerrokseksi.

Rouhi pähkinät veitsellä ja sekoita pähkinärouhe ja 2 rkl margariinia loppuun muruseokseen. Ripottele muruseos luumujen ja viikunoiden päälle. Paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Kommentoi »