0(0)
Rapea murupinta ja makeaa hedelmää! Ihana luumu-viikunapiirakka valmistuu nopsasti ilman vatkausta
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Helppoa ja herkullista luumu-viikunapiirakkaa syntyy kerralla koko pellillinen. Leikkaa piirakka joko neliöksi tai ota piparimuotilla pellistä söpöjä paloja. Tuoreet viikunat viimeistelevät ihanuuden!
Reseptin ainekset
24 palaa
5 dlluumuja pilkottuna ( 7–8 keskikokoista luumua)
8kuivattua, pehmeää viikunaa
3 dl + 2 rkljuoksevaa margariinia
3 dlsokeria
6 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2munaa
2 dltäysmaitoa
2 dlpekaanipähkinöitä rouhittuna
Lisäksi
tuoreita viikunoita

Luumu-viikunapiirakka – ohje:

Leikkaa luumut kuutioiksi. Poista viikunoiden kova kanta ja leikkaa viiku­nat ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita kulhossa keskenään 3 dl margariinia, sokeri, jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri muru­maiseksi seokseksi. Ota noin 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää munat ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä luumut ja viikunat taikinan päälle tasai­seksi kerrokseksi.

Rouhi pähkinät veitsellä ja sekoita pähkinärouhe ja 2 rkl margariinia loppuun muruseokseen. Ripottele muruseos luumujen ja viikunoiden päälle. Paista 180-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.