Luumuinen sienipiirakka – pihan luumut ja syyssienet kohtaavat lehteväpohjaisessa piirakassa
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Tässä piirakassa maistuvat alkusyksyn kaksi superherkkua, metsäsienet ja luumut. Paremmin kuin kahvipöytään, piirakka sopii kevyeksi ateriaksi. Sekoita seuralaiseksi halutessasi raikas vihreä salaatti.
1 lmetsäsieniä (esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
1 isosipuli
2rosmariininoksaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
1 prk (150 g)ranskakermaa
2 dlmustaleima emmentalia raasteena
1 + 1munaa
Lisäksi
voita paistamiseen
valmista balsamicokastiketta (esim. Filos)
Luumuinen sienipiirakka – ohje:
Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi. Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat sienet puoliksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista luumuviipaleita ja rosmariininoksia voissa pari minuuttia ja siirrä pannulta. Lisää voita ja paista seuraavaksi sieniä ja sipulia parin minuutin ajan. Mausta sieni-sipuliseos suolalla ja pippurilla.
Sekoita ranskankerma, juustoraaste ja yksi muna tasaiseksi täytteeksi.
Kauli voitaikina leivinpaperin päällä noin 25 × 35 cm kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy paperin avulla pellille. Käännä levyn reunat noin sentin leveydeltä kohti keskustaa ja nipistele kiinni.
Lusikoi ranskankermajuustotäyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä sieni-sipuliseos päälle. Lado luumuviipaleet pinnalle. Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä balsamicokastikkeen kanssa.