4(1)
Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Luumu-rahkapiirakan makea pohja rikastetaan kaurahiutaleilla ja luumunpuolikkaat upotetaan mehevään rahkatäytteeseen.
Julkaistu 14.10.2020
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
100 gvoita
1 dlsokeria
1muna
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
Täyte
12-15kypsää luumua
2 prk (à 250 g)maitorahkaa
1 prk (200 g)kermaviiliä
1muna
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua
½ tlkardemummaa
½ tlkanelia
1 rklkaurahiutaleita
Lisäksi halutessa
1 rklmintunlehtiä

Luumu-rahkapiirakka valmistuu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Ota 1 rkl kaurahiutaleita erilleen. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos rasvavaahtoon. Taputtele taikina uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Huuhtele luumut. Halkaise pitkittäin ja poista kivet.
  3. Sekoita luumuja lukuun ottamatta kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Asettele luumut päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle 1 rkl kaurahiutaleita.
  4. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja saanut väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka halutessasi mintunlehdillä. Piirakka säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.

Vinkki!

Valitse luumu-rahkapiirakkaan meheviä, täysin kypsiä luumuja.

Kommentoi »