Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Luumu-rahkapiirakan makea pohja rikastetaan kaurahiutaleilla ja luumunpuolikkaat upotetaan mehevään rahkatäytteeseen.

Reseptin ainekset 8 annosta
100 gvoita
1 dlsokeria
1muna
2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
Täyte
12-15kypsää luumua
2 prk (à 250 g)maitorahkaa
1 prk (200 g)kermaviiliä
1muna
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua
½ tlkardemummaa
½ tlkanelia
1 rklkaurahiutaleita
Lisäksi halutessa
1 rklmintunlehtiä
Luumu-rahkapiirakka valmistuu näin:
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Ota 1 rkl kaurahiutaleita erilleen. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos rasvavaahtoon. Taputtele taikina uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille.
- Huuhtele luumut. Halkaise pitkittäin ja poista kivet.
- Sekoita luumuja lukuun ottamatta kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Asettele luumut päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle 1 rkl kaurahiutaleita.
- Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja saanut väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka halutessasi mintunlehdillä. Piirakka säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
Vinkki!
Valitse luumu-rahkapiirakkaan meheviä, täysin kypsiä luumuja.