Maku

Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Luumu-rahkapiirakan makea pohja rikastetaan kaurahiutaleilla ja luumunpuolikkaat upotetaan mehevään rahkatäytteeseen.
KA
0
0
Julkaistu: 14.10.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1muna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 12-15kypsää luumua
  • 2 prk (à 250 g)maitorahkaa
  • 1 prk (200 g)kermaviiliä
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • ½ tlkardemummaa
  • ½ tlkanelia
  • 1 rklkaurahiutaleita

Lisäksi halutessa

  • 1 rklmintunlehtiä
Tulosta

Luumu-rahkapiirakka valmistuu näin:

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Ota 1 rkl kaurahiutaleita erilleen. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos rasvavaahtoon. Taputtele taikina uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Huuhtele luumut. Halkaise pitkittäin ja poista kivet.
  3. Sekoita luumuja lukuun ottamatta kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Asettele luumut päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle 1 rkl kaurahiutaleita.
  4. Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja saanut väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka halutessasi mintunlehdillä. Piirakka säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.

Vinkki!

Valitse luumu-rahkapiirakkaan meheviä, täysin kypsiä luumuja.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Löydä lisää ihania leivontaideoita! Osta Annin uunissa -kirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »