Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Luumu-rahkapiirakan makea pohja rikastetaan kaurahiutaleilla ja luumunpuolikkaat upotetaan mehevään rahkatäytteeseen.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.10.2020

Mehevä luumu-rahkapiirakka – tässä rahkaisassa herkussa maistuvat kaneli, kardemumma ja sitruuna
Ainekset (8 annosta)
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 1muna
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 12-15kypsää luumua
- 2 prk (à 250 g)maitorahkaa
- 1 prk (200 g)kermaviiliä
- 1muna
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 rklsitruunamehua
- ½ tlkardemummaa
- ½ tlkanelia
- 1 rklkaurahiutaleita
Lisäksi halutessa
- 1 rklmintunlehtiä
Luumu-rahkapiirakka valmistuu näin:
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna samalla vatkaten. Ota 1 rkl kaurahiutaleita erilleen. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos rasvavaahtoon. Taputtele taikina uunivuoan (noin 20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille.
- Huuhtele luumut. Halkaise pitkittäin ja poista kivet.
- Sekoita luumuja lukuun ottamatta kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle. Asettele luumut päälle leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle 1 rkl kaurahiutaleita.
- Kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja saanut väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka halutessasi mintunlehdillä. Piirakka säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.
Vinkki!
Valitse luumu-rahkapiirakkaan meheviä, täysin kypsiä luumuja.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Löydä lisää ihania leivontaideoita! Osta Annin uunissa -kirja tästä
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0