Maku

Luumu-mokkatäytekakku

3 h 30 min
4
3

Luumu-mokkatäytekakku

Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlneilikkaa
  • 1 tlinkivääriä
  • 150 gvoita (sulatettuna)
  • 1 dlmarmeladia (luumu)
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Täyte ja kuorrutus

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlpikakahvijauhetta
  • 200 gtummaa suklaata (kaakaota 70%)
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 1/2 rklvettä
  • 2 kplvalkuaista
  • 2 kplkeltuaista
  • 200 gkuivattuja luumuja (hienonnettuina)
  • 1/2 dlmantelilastuja (paahdettuina)

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon voisula, marmeladi ja jogurtti. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm). Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku ja irrota se vuoasta.

Kuumenna 1 dl kermaa lähes kiehuvaksi. Lisää joukkoon pikakahvi ja paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes kahvi ja suklaa ovat liuenneet. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset suklaasulan joukkoon. Lisää suklaaseoksen joukkoon valkuais- ja kermavaahto sekä liivateliemi.

Kokoa kakku kelmutettuun vuokaan. Leikkaa kakkupohja kahdeksi levyksi. Pane vuoan pohjalle päällimmäinen kakkulevy. Kaada puolet suklaatäytteestä vuokaan ja ripottele luumut täytteeseen. Nosta toinen kakkulevy päälle ja siirrä kakku jähmettymään kylmään ainakin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Nosta myös loppu suklaatäyte kylmään odottamaan.

Siirrä luumu-mokkatäytekakku tarjoiluvadille ja kuorruta suklaatäytteellä. Jos täyte on jähmettynyt liian paksuksi, vaahdota sitä sähkövatkaimella kevyesti.

Koristele luumu-mokkatäytekakun reunat mantelilastuilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä