Luumu-mantelikakku

1 h 5 min
0
0

Luumu-mantelikakku

Tämä elegantti ja tirskuvan mehevä luumukakku on leivottu pelkillä manteli- ja pähkinäjauhoilla. Tämä gluteeniton ja valkosuklaalla aateloitu leivonnainen syntyy vaivattomasti ilman vatkaamista. Kuva: Katri Kapanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gvalkosuklaata
  • 100 gvoita
  • 3 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 1 1/2 dlhasselpähkinäjauhoja (esim. Risenta)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 5-6 kplluumuja
  • tomusokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Paloittele suklaa ja voi pinnoitettuun kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa sulavat. Ole varovainen, valkosuklaa palaa pohjaan helposti.

Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri, älä vatkaa.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Lisää jäähtyneeseen suklaa-voisulaan muna-sokeriseos ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi mutta älä vaivaa.

Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta lastalla.

Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.

Painele luumut sikin sokin tai huolellisemmin taikinaan.

Paista uunin keskitasolla 40–45 minuuttia, kunnes taikina kypsyy. Varo ylikypsentämistä, kakun kuuluu jäädä meheväksi.

Anna jäähtyä ja siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä