0(0)
Luumu-kanelipuuro
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Syksyinen makupari, luumu ja kaneli, sopii myös puuroon mainiosti!
Julkaistu 7.10.2014
Maku
Reseptin ainekset 1 annosta
Luumukompotti
3 kplluumua (pientä)
1 rklvoita (tai kookosöljyä)
1 rklvettä
5–10 kplsteviatippoja (tai 1 rkl sokeria)
1/2 tlkanelia
Puuro
3 dlmantelimaitoa
1 dlkaurahiutaleita
1/4 tlsuolaa
Lisäksi
luumua
kanelia

Valmista ensin luumukompotti. Lämmitä kookosöljy tai voi kattilassa, lisää kuutioidut luumut ja anna kuullottua hetken aikaa. Lisää vesitilkka, kaneli ja stevia (tai sokeri). Anna poreilla hiljalleen n. 5 minuuttia tai kunnes luumukuutiot ovat selvästi pehmenneet ja alkavat menettää muotoaan. Kaada pois kattilasta ja laita sivuun odottamaan.

Kuumenna mantelimaito samassa kattilassa missä valmistit luumukompotin. Lisää kaurahiutaleet kiehuvaan maitoon, anna poreilla hiljalleen n. 7 minuuttia tai kunnes nestettä ei ole enää paljoa jäljellä. Lisää ripaus suolaa ja sekoita sitten joukkoon luumukompotti. 

Tarjoile tuoreen luumun kanssa, viimeistele annos vielä lisäkanelilla.

Kommentoi »