Luumu-kanelipuuro

15 min
0
0

Luumu-kanelipuuro

Syksyinen makupari, luumu ja kaneli, sopii myös puuroon mainiosti!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

Luumukompotti

  • 3 kplluumua (pientä)
  • 1 rklvoita (tai kookosöljyä)
  • 1 rklvettä
  • 5–10 kplsteviatippoja (tai 1 rkl sokeria)
  • 1/2 tlkanelia

Puuro

  • 3 dlmantelimaitoa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • luumua
  • kanelia

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin luumukompotti. Lämmitä kookosöljy tai voi kattilassa, lisää kuutioidut luumut ja anna kuullottua hetken aikaa. Lisää vesitilkka, kaneli ja stevia (tai sokeri). Anna poreilla hiljalleen n. 5 minuuttia tai kunnes luumukuutiot ovat selvästi pehmenneet ja alkavat menettää muotoaan. Kaada pois kattilasta ja laita sivuun odottamaan.

Kuumenna mantelimaito samassa kattilassa missä valmistit luumukompotin. Lisää kaurahiutaleet kiehuvaan maitoon, anna poreilla hiljalleen n. 7 minuuttia tai kunnes nestettä ei ole enää paljoa jäljellä. Lisää ripaus suolaa ja sekoita sitten joukkoon luumukompotti. 

Tarjoile tuoreen luumun kanssa, viimeistele annos vielä lisäkanelilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä