Kotivinkki

Lusikkaleivät kahdella tavalla

1 h 10 min
0
0

Lusikkaleivät kahdella tavalla

Rakkaiden pikkuleipien salaisuus piilee paahdetussa voissa. Täytä lusikkaleivät vaihteeksi lemon curdilla tai maapähkinävoilla.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • ripaus suolaa

Lemon curd-täyte

  • ½sitruunan kuori
  • 2 tlsitruunanmehua
  • ½ dllemon curd -tahnaa

Maapähkinävoi-valkosuklaatäyte

  • 6palaa valkosuklaata
  • ½ dlmaapähkinävoita

Koristeluun

  • hienoa sokeria
  • valkosuklaata tai tummaa suklaata

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN10 min

1. Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa, mutta varo polttamasta. Laske lämpöä ja keitä voisulaa 10–15 minuuttia. Kun voisula alkaa saada hieman väriä, nosta kattila liedeltä.

2. Mittaa sokerit voisulan joukkoon ja sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Yhdistä jauhot, sooda ja suola ja lisää siivilöiden voi-sokeriseokseen.

3. Painele taikinaa teelusikkaan, irrota ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille kupera puoli ylöspäin.

4. Paista uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat väriltään vaaleanruskeita.

5. Tee täyte. Kumpikin täyte on mitoitettu 30 pikkuleivälle, eli jos haluat kokeilla molempia, puolikas annos riittää.  Lemon curd -täyte: Pese ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita raastettu kuori sekä mehu valmiiseen lemon curdiin. Maapähkinävoi-valkosuklaatäyte: Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi.

6. Täytä jäähtyneet lusikkaleivät valitsemallasi täytteellä ja koristele joko kierittämällä hienossa sokerissa tai raidoittamalla sulatetulla suklaalla.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä