Maku

Luomutomaattikastike

1 h 30 min
5
0

Luomutomaattikastike

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Heidi Kulmanen
Kuvat Hanna Immonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1250 gtomaattia (luomu)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (luomu)
  • 2 tlkuivattua chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä (luomu)
  • 2 tloreganoa
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 1/2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita kalttaamalla tomaatit: tee tomaatteihin ristiviilto ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois, anna jäähtyä vähän ja vedä kuoret pois.
Hienonna valkosipuli ja murskaa kuivattu chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä valkosipuli, chili ja oregano.
Lisää tomaatit kattilaan. Sekoita varovasti, eli vältä rikkomasta tomaattien rakennetta, etteivät tomaattien siemenet tuo kitkeryyttä kastikkeeseen. Anna hautua kannen alla hiljalleen noin tunnin ajan.
Lisää lopuksi viinietikka ja mausteet. Hienonna tomaatit ja tarkista kastikkeen maku.
Tarjoa luomutomaattikastike pastan ja lihapullien kanssa.
•Mikäli tomaattikastike tuntuu liian ohuelta, keitä sitä hiljalleen kasaan vielä noin puoli tuntia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä