Kotivinkki

Lumivalkeat siikaruusukkeet

3 h 30 min
0
0

Lumivalkeat siikaruusukkeet

Kylmät kalaruoat ovat paitsi maukkaita, myös käteviä jouluherkkuja, sillä useiden marinoitujen ja suolattujen kalojen valmistelut voi, ja täytyykin, tehdä hyvissä ajoin. Siikaruusukkeet marinoituvat mausteliemessä ja kypsyvät valkoisiksi sitruunan happamuuden ansiosta.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsiikafileetä

Liemi

  • 1pieni keltasipuli
  • 1 dlsitruunan mehua
  • 1 dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlsokeria
  • 1 rklmerisuolaa
  • tillin varsia
  • 10kokonaista valkopippuria

Koristeluun

  • tilliä, sitruunaa
  • roseepippuria

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

1. Valmista liemi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Purista sitruunan mehu.

2. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri ja suola sulavat. Anna liemen jäähtyä kokonaan (ulkona ja jääkaapissa).

3. Jos siikafileissä on ruotoja, nypi ne ruotopinseteillä. Viipaloi siika ohuiksi viipaleiksi graavikalan tapaan. Pyöräytä viipaleet ruusukkeiksi ja nosta ne astiaan, jossa ruusukkeet voivat tiiviisti nojata toisiinsa (esim. rasia, jonka koko on noin 10 x 20 cm).

4. Kaada alle kädenlämpöiseksi jäähtynyt liemi kalojen päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi.

5. Nosta kalat tarjoiluastiaan ja koristele tillillä, sitruunalla ja roseepippurilla.

Katso myös:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä