Kotivinkki

Lumiukkotikkarit – talvisten juhlien hauskimmat herkkupalat

1 h 30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h 10 min
Hurmaavat lumiukkotikkarit syntyvät yllättävän helposti. Niihin tarvitaan vain muutama raaka-aine ja hitusen leikkimieltä leipojalle. Kurkkaa ohje ja tee hauskat herkut talven juhliin!
4.5
0
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (8 lumiukkoa)

  • 200 gpipareita
  • 100 gtuorejuustoa
  • 200 gvalkosuklaata
  • 10 gtummaa suklaata

Lisäksi

  • 1 rkltomusokeria
  • 2–3tippaa vettä
  • oranssia elintarvikeväriä
  • 8jäätelötikkua tai vahvaa pilliä
  • cocktail- tai grillitikku
Tulosta

Lumiukkotikkarit valmistetaan näin:

  1. Murskaa piparit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Notkista tuorejuusto lusikalla kulhossa ja kaada piparijauhe päälle. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele palloiksi leivinpaperin päälle tarjottimelle. Katkaise jäätelötikut sopivan pituisiksi ja työnnä tikku kahden piparipallon läpi. Nosta tikut jääkaappiin vähintään tunniksi.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa ja pyörittele lumiukkotikut suklaassa. Nosta tikku ylös ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Pyyhkäise lumiukon takaosa kulhon reunaan, jotta valkosuklaa ei leviä kovettuessaan. Nosta lumiukot leivinpaperin päälle tarjottimelle ja laita jääkaappiin vähintään 10 minuutiksi.
  4. Sulata tumma suklaa. Kasta cocktail- tai grillitikkua suklaaseen ja piirrä lumiukoille silmät ja suu. Sekoita tomusokeri ja pari tippaa vettä keskenään. Värjää seos oranssilla elintarvikevärillä. Muotoile seoksesta lumiukoille nenät.

Vinkki!

Lumiukkotikkarit on helppo ja nopea leipoa lasten kanssa, jos teet ne kaupan valmiista pipareista.

MITÄ PIDIT?
4.5