Kotivinkki

Lumiukkojen marenkikakku

3 h 40 min
0
0

Lumiukkojen marenkikakku

Talven helppoon kakkuun tulee ihanaa marenkia ja raikkaita hedelmiä ja marjoja. Marenkikakun pohjien valmistaminen on yksinkertaista, jos käytössäsi on kiertoilmauuni. Kakun täytteeksi tulevat marjat ja hedelmät voit valita makusi mukaan.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8-12 palaa)

Marenki:

  • 5valkuaista
  • 2½ dlsokeria
  • 2 tlmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte:

  • noin ½ lsäilyke- ja/tai tuoreita hedelmiä tai marjoja
  • 3 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 1 prkmaitorahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Koristelu:

  • oransseja hedelmäkarkkeja erikokoisia, valkoisia vaahtokarkkeja
  • 100 gtummaa suklaata
  • suolatikkuja
  • pieniä valkoisia marenkeja

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

1. Erottele valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Voit käyttää yli jäävät keltuaiset makaronilaatikkoon, lihamureketaikinaan tai paista niistä munakkaan.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Siivilöi joukkoon myös maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Valmis vaahto on kiiltävää ja pysyy muodossaan, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin.
3. Sivele kaksi leivinpaperiarkkia ohuelti ruokaöljyllä. Levitä tai pursota marenki kahdelle leivinpaperille noin 24 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi.
4. Laita pellit 100-asteiseen kiertoilmauuniin, toinen ylemmäs, toinen alemmas. Laita uunin luukun väliin lusikka, jotta vesihöyry pääsee uunista ulos. Anna levyjen kuivua uunissa 2–3 tuntia.
5. Valmista muutama lumiukko. Leikkaa hedelmäkarkista saksilla paloja porkkananeniksi. Leikkaa vaahtokarkkiin pieni kolo saksien kärjellä ja työnnä karkki koloon.
6. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se sulatusteholla mikrossa. Kaavi sula teräväkulmaiseen muovipussiin ja leikkaa pussin kulmasta pieni
pala pois. Tee suklaalla nenällisiin vaahtokarkkeihin silmiä ja toisiin nappeja. Anna suklaan kovettua kokonaan esimerkiksi jääkaapissa.
7. Yhdistä pää, napillinen vartalo ja alaosa toisiinsa cocktailtikulla. Laita pään ja vartalon väliin suolatikku käsiksi.
8. Pese, kuori tarvittaessa ja leikkaa hedelmät sopiviksi suupaloiksi.
9. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Mausta sokereilla.
10. Irrota kuivat marenkilevyt hieman jäähtyneenä lastalla leivinpaperista. Levitä puolet kerma-rahkasta ja kaikki hedelmät marenkilevylle. Nosta toinen marenkilevy päälle ja lusikoi sille loppu kerma-rahka.
11. Koristele kakku vaahtokarkeilla, lumiukoilla ja murennetuilla pikkumarengeilla.


MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä