Maku

Lumiukko-popsit

50 min
0
3

Lumiukko-popsit

Lumiukon näköiset cake popsit maistuvat piparitaikinalta, ja helppo koristelu syntyy sokerimassalla ja tummalla suklaalla.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 7 kplpiparimuffineita (murusteltuina)
  • 250 gvaniljatuorejuustoa

Koristeluun

  • 250 gvalkoista sokerimassaa
  • 30 gkeltaista sokerimassaa
  • geelimäistä elintarvikevärä (punaista)
  • 50 gtummaa suklaata

Lisäksi

  • tomusokeria (kaulimiseen)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Tee n. päivää ennen lumiukkojen nenät. Värjää keltainen sokerimassa parilla tipalla punaista, geelimäistä elintarvikeväriä oranssiksi vaivaamalla massa tasaiseksi. Ota taikinasta pieniä palloja, pyörittele ne pöytää vasten pitkulaisiksi. Leikkaa katki – saat kaksi lumiukon nenää. Jätä nenät kuivumaan huoneenlämpöön.
Murustele 6-7 kpl piparimuffineita kulhoon. Lisää vaniljanmakuinen tuorejuusto, sekoita käsin tasaiseksi mössöksi.

Laita massa n. 30 minuutiksi kylmään, jotta siitä tulee jämäkempää.
Ota massasta reilun kokoisia palloja, pyörittele ne kämmenten välissä sileiksi palloiksi. Huomaa, että pallojen tulee olla todella tasaisia, jotta lopputuloksesta tulee siisti.
Kauli valkoinen sokerimassa tomusokerilla päällystetyllä leivinalustalla melko ohueksi. Leikkaa tomusokerista cake pops -palloja suurempia paloja, asettele sokerimassa taikinapallon päälle tasaisesti, pallon pohjaan saa jäädä pieni vekki. Työnnä taitoskohtaan tikkarin varsi.
Viimeistele työntämällä keskelle palloa nenä ja pursottamalla sulatetulla suklaalla silmät ja suu lumiukoille. Voit käyttää pursotinpussia, johon on leikattu todella pieni reikä päähän, tai n. 1-2-millistä tyllaa.
Anna jähmettyä joko makuulla lautasella (tällöin lumiukkojen takaraivoon jää pieni painauma) tai cake pops -telineellä.
Säilytä kylmässä, huomaa kuitenkin että sokerimassa kostuu kylmässä. Koristelu kannattaa siis tehdä vasta ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä