Maku

Lumikukat

2 h 30 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 40 min
Kauniit lumikukat kruunaavat jouluaterian! Tarjoa pehmeä jouluinen puuro uudessa muodossa; valkosuklaakupista makean luumu-rusinakompotin kera!
GL
KA
MU
3.8
0
Julkaistu: 26.11.2010


Ainekset (6 annosta)

Valkosuklaakupit

  • 200 gvalkosuklaata

Riisiherkku

  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlpuuroriisiä
  • 3 dlkookosmaitoa
  • 1/4 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplliivatelehteä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 rkllimettimehua

Luumu-rusinakompotti

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gkuivattuja luumuja (pilkottuina)
  • 1/2 dlrusinoita
  • 1/2 dlmantelirouhetta
  • 1 kpllimettiä
Tulosta

Valmista valkosuklaakupit. Leikkaa tuorekelmusta 6 reilun kokoista palaa. Varaa valmiiksi 6 pientä (Ø 10 cm) pyöreäpohjaista jälkiruokakulhoa. Sulata suklaa. Levitä sula suklaa kelmuille 10–15 cm ympyröiksi. Anna niiden jähmettyä hiukan. Nosta kelmu suklaineen jälkiruokakupin sisälle. Nosta astiat jääkaappiin ja anna suklaan jähmettyä kunnolla. Kovettunut suklaakukka on helppo nostaa kupista kelmun avulla. Valmista riisiherkku. Kuumenna vesi ja riisi kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kookosmaito ja keitä sekoitellen 30–40 minuuttia, kunnes puuro on kypsää. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna jäähtyä. Valmista kompotti. Mittaa kattilaan vesi ja fariinisokeri. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Lisää muut aineet. Raasta limetin kuori sekaan. Anna jäähtyä ja maustua ainakin tunti. Liota liivatetta kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Liuota liivate kuumennettuun limettin puristettuun mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana jäähtyneeseen riisipuuroon koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan kermavaahto. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Kokoa lumikukkajälkiruoka. Irrota valkosuklaakupit kelmusta ja aseta jälkiruokalautasille. Nosta valkosuklaakuppiin nokare riisiherkkua ja päälle luumu-rusinakompottia.

Kommentoi »