Maku

Talven kaunein leivonnainen! Veikeä lumihiutalepulla kätkee sisäänsä kinuskituorejuustoa

2 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Leivo talven makein lumihiutale pehmeästä pullataikinasta. Fariinisokeri antaa lumihiutalepullan taikinaan ihanan kinuskisen maun, jonka kinuskituorejuustotäyte viimeistelee.
KA
5
0
Julkaistu: 10.11.2021


Ainekset (8 kpl )

  • 20 gtuorehiivaa
  • 2 dlmaitoa
  • 1muna
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Täyte

  • 200 gkinuskituorejuustoa (Viola)

Pinnalle

  • 1 rkltomusokeria
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Lumihiutalepulla leivotaan näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan muna, sokerit, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot ja pehmeä voi taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (30 cm × 45 cm). Levitä tuorejuusto levyn pinnalle.
  5. Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä kahdeksaksi suikaleeksi pitkän sivun suuntaisesti.
  6. Rullaa yksi suikale kokonaan kerälle ja nosta se leivinpaperin päälle pellille keskelle. Rullaa loput seitsemän niin, että suikaleen toisesta päästä tulee pienempi kerä ja toisesta suurempi. Nosta pullakaksikko pystyyn ja kiepauta pienempi pulla toisin päin, niin että pullien väliin tulle taikina kierre. Nosta pullat keskimmäisen pullan ympärille pienimmät pullat ulospäin.
  7. Kohota pullaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele munalla.
  8. Paista lumihiutalepullaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Viimeistele pulla tomusokerilla.

Kommentoi »