Kotivinkki

Lumihiutalekakku

0
0

Lumihiutalekakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2½ dljuoksevaa margariinia
  • 2¼ dlsokeria
  • 3luomukananmunaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1½ tlsoodaa
  • 3 tlkanelia
  • 1½ tlinkivääriä
  • 1 tlneilikkaa
  • 3banaania
  • 1½ dlkermaviiliä
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • korppujauhoja jauhottamiseen

Koristeluun:

  • sokerikuorrutetta ja hopeahelmiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen, koko ajan vatkaten.

2. Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja mausteet. Soseuta banaanit haarukalla.

3. Lisää taikinaan jauhoseos, banaanisurvos ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.

4. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa uunissa 65–75 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kokeile kakun kypsyyttä sen keskeltä cocktailtikulla. Jos tikku jää kosteaksi, jatka vielä paistamista.

6. Jäähdytä kakku, kumoa se ja koristele sokerikuorrutteella ja hopeahelmillä. Ripottele päälle vielä tomusokeria.

Vinkki!

Kakku on reilun kokoinen, se sopii mainiosti vietäväksi koko suvun joulun viettoon! Kannattaa tehdä 2 l:n vetoiseen vuokaan

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä