Maku

Loviisan kakku

25 h
4.17
0


 

Tulosta
Teksti Päivi Kalliokoski
Kuvat Sami Repo

Ainekset (12 annosta)

  • 1 kplvalmista täytekakkupohjaa

Appelsiinikiisseli

  • 3 dlappelsiinitäysmehua
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 dlkuohukermaa

Täyte

  • 600 gananasta (murskana)

Kinuski

  • 3 dlsokeria
  • 3 3/4 dlkuohukermaa
  • 15 gvoita

Koristeluun

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Kuumenna appelsiinimehu (2 1/2 dl) sokerin kanssa kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja sekoita loppuun mehuun liotetut perunajauhot mukaan ohuena nauhana. Anna kiisselin pulpahtaa sekoittamatta levyllä ja jäähdytä seos kunnolla. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kylmään kiisseliin.

MITÄ PIDIT?
4.17