Lounasleivät loimulohesta

15 min
4
0

Lounasleivät loimulohesta

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 12 kpljoululimppuviipaletta
  • 2 rklvoita
  • 3 kplkeitettyä perunaa (kuorittuna)
  • 500 glohta (loimutettua)

Kastike

  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsinappia (makeaa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua viileässä vähintään vartin verran.
Voitele leipäviipaleet ja leikkaa perunat oikein ohuiksi viipaleiksi.
Rakenna ruokaisat lounasleivät latomalla perunaviipaleita ja kalaa leivälle. Valuta loimulohileipien päälle kastiketta ja koristele halutessasi tillillä.
Tarjoa loimulohileipien lisänä piparjuurisnapsia tai kotikaljaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä