Lohta vihreän peiton alla

45 min
5
0

Lohta vihreän peiton alla

MA
LA
0
5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sacla
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 350 glohifileetä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 3 rklpestoa
  • 1/2 kplfenkolia
  • 200 gkeitettyjä vihreitä papuja (pitkiä)
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Ota lohipalat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Hiero  kaloihin vähän oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paahda korppujauhot siinä kullanruskeiksi. Kumoa seos kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Leikkaa fenkoli paperinohuiksi viipaleiksi. Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.

Paista lohet pannulla molemmin puolin juuri ja juuri kypsiksi.

Jaa fenkoliviipaleet ja pavut kahdelle ruokalautaselle, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Nosta lohifileet fenkoli-papupatjalle ja levitä kalapalojen päälle pestokorppujauhoseos. Ripottele päälle vielä raastettua sitruunankuorta ja tarjoa saman tien.

Tarjoa vihreän peiton alla olevaa lohta lisänä rapeaa maalaisleipää.

•Jos haluat syödä kasvislisäkkeen lämpimänä, pikapaista pavut ja fenkoliviipaleet nopeasti paistinpannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla sitruunamehua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä