Maku

Lohta simpukkakastikkeella

40 min
0
0

Lohta simpukkakastikkeella

MU
GL
0
0
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gsinisimpukoita
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 gsahramia
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 800 glohta
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Pese simpukat juoksevan veden alla voimakkaasti harjaten tai puukolla rapsuttaen. Poista simpukoista roikkuva parta. Käytettävien simpukoiden tulee olla kiinni. Jos simpukka on auki, kopauta kuorta kevyesti ja jos simpukka pysyy edelleen auki, heitä se pois.
Pane käsitellyt simpukat ja viini laakeaan kasariin ja kuumenna niitä kannen alla välillä ravistaen noin 4 minuuttia, kunnes simpukat aukeavat.
Nosta auenneet simpukat kulhoon ja hylkää aukeamattomat. Valuta jäljelle jäänyt liemi siivilän läpi kulhoon. Lisää liemeen sahrami ja anna sen seistä 15 minuuttia.
Nosta liemi kattilaan. Lisää kerma, hienonnettu valkosipuli, laakerinlehti, suola ja cayennepippuri ja anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Sekoita koko ajan. Nosta kastike syrjään.
Kuumenna paistinpannu ja paista lohipaloja noin 2–3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Ripottele fileille merisuolaa ja pippuria. Peitä ne foliolla ja nosta ne syrjään.
Nosta simpukkaliemi takaisin liedelle. Kuumenna se ja lisää joukkoon simpukat. Anna niiden kuumentua noin 2 minuuttia. Lorauta lopuksi joukkoon tilkka sitruunamehua.
Kokoa annokset. Asettele syvän lautasen pohjalle lohifilee. Nostele päälle muutama simpukka ja lusikoi päälle kastiketta. Koristele annos tuoreilla lehtivihreillä. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä