Kuvat
Julkaistu 21.2.2011

Lohta punaisessa curryssa (Chu Chee Pla)
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 glohifileetä
- 1 rklrypsiöljyä
- 4 dlkookosmaitoa
- 4 rklpunaista currytahnaa
- 4 kplkaffirlimetinlehteä
- 1 rklmuscovadosokeria
- 3 rklkalakastiketta
- 2 tllimettimehua
Koristeeksi
- 1 dltuoretta korianteria
- 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Nosta kalat sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää loput kookosmaidosta ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia. Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku. Nosta lohipalat punaiseen currykastikkeeseen ja kuumenna. Koristele punaisessa curryssa oleva lohi chiliviipaleilla ja korianterilla. •Tarjoa lisänä esimerkiksi porkkananuudeleita.