Maku

Lohta punaisessa curryssa (Chu Chee Pla)

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
MU
LA
4.1
2
Julkaistu 21.2.2011


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 glohifileetä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 4 rklpunaista currytahnaa
  • 4 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 rklmuscovadosokeria
  • 3 rklkalakastiketta
  • 2 tllimettimehua

Koristeeksi

  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 kpltuoretta chiliä (viipaloituna)
Tulosta

Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Nosta kalat sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää loput kookosmaidosta ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia. Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku. Nosta lohipalat punaiseen currykastikkeeseen ja kuumenna. Koristele punaisessa curryssa oleva lohi chiliviipaleilla ja korianterilla. •Tarjoa lisänä esimerkiksi porkkananuudeleita.

2 kommenttia