Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minPaperiin käärittynä, ranskaksi en papillote, lohi höyrystyy kypsäksi lempeästi ja pysyy ihanan mehevänä. Tarvitset vain muutamia, hyviä raaka-aineita sekä leivinpaperia!
GL
LA
MA
MU
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.8.2018

Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohta paperikäärössä
- 1ruodoton kirjolohifilee
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria myllystä
- 8ohutta kevätsipulia
- ½ dloliiviöljyä
- 1(luomu)sitruuna
Lisäksi
- leivinpaperia
Valmista lohi paperikäärössä näin:
- Laita ruodoton kirjolohifilee ison leivinpaperiarkin (30 x 60 cm) toiseen reunaan. Aseta kala nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Pese kevätsipulit ja laita ne kalan viereen. Pirskota oliiviöljyä kalalle ja sipuleille.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori kalan päälle. Viipaloi lopuksi sitruuna ja asettele viipaleet kalan päälle.
- Käännä tyhjäksi jäänyt puoli leivinpaperiarkista kanneksi ja sulje nyytin sauma huolellisesti nipistelemällä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
- Aseta lohi tarjolle leivinpaperissaan.

Lohifilee ja parsa uunissa
Kotivinkki

Haudutettu uunilohi
Maku

Uunilohi ja kesäkasvikset – helppo ja herkullinen arjen pelastaja
Maku

Aasialainen lohifile uunissa
Kotivinkki

Lohi grillissä
Kotivinkki

Kokonaisena grillattu lohi
Maku

Grillattu lohi – itse tehty sinappimarinadi nostaa kesäkalan uudelle tasolle
Kotivinkki

Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Maku