Kotivinkki

Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Paperiin käärittynä, ranskaksi en papillote, lohi höyrystyy kypsäksi lempeästi ja pysyy ihanan mehevänä. Tarvitset vain muutamia, hyviä raaka-aineita sekä leivinpaperia!
GL
LA
MA
MU
3.5
0
Julkaistu: 9.8.2018


Ainekset (4 annosta)

Lohta paperikäärössä

  • 1ruodoton kirjolohifilee
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 8ohutta kevätsipulia
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1(luomu)sitruuna

Lisäksi

  • leivinpaperia
Tulosta

Valmista lohi paperikäärössä näin:

  1. Laita ruodoton kirjolohifilee ison leivinpaperiarkin (30 x 60 cm) toiseen reunaan. Aseta kala nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese kevätsipulit ja laita ne kalan viereen. Pirskota oliiviöljyä kalalle ja sipuleille.
  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kalan päälle. Viipaloi lopuksi sitruuna ja asettele viipaleet kalan päälle.
  4. Käännä tyhjäksi jäänyt puoli leivinpaperiarkista kanneksi ja sulje nyytin sauma huolellisesti nipistelemällä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  5. Aseta lohi tarjolle leivinpaperissaan.
Kommentoi »