Kotivinkki

Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä

30 min
4
0

Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Paperiin käärittynä, ranskaksi en papillote, lohi höyrystyy kypsäksi lempeästi ja pysyy ihanan mehevänä. Tarvitset vain muutamia, hyviä raaka-aineita sekä leivinpaperia!

Ainekset (4 annosta)

Lohta paperikäärössä

  • 1ruodoton kirjolohifilee
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 8ohutta kevätsipulia
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1(luomu)sitruuna

Lisäksi

  • leivinpaperia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista lohi paperikäärössä näin:

  1. Laita ruodoton kirjolohifilee ison leivinpaperiarkin (30 x 60 cm) toiseen reunaan. Aseta kala nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese kevätsipulit ja laita ne kalan viereen. Pirskota oliiviöljyä kalalle ja sipuleille.
  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kalan päälle. Viipaloi lopuksi sitruuna ja asettele viipaleet kalan päälle.
  4. Käännä tyhjäksi jäänyt puoli leivinpaperiarkista kanneksi ja sulje nyytin sauma huolellisesti nipistelemällä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  5. Aseta lohi tarjolle leivinpaperissaan.
MITÄ PIDIT?
4