3,5(4)
Lohta paperikäärössä – kypsytä kala lempeästi perinteisellä ranskalaisella tyylillä
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Paperiin käärittynä, ranskaksi en papillote, lohi höyrystyy kypsäksi lempeästi ja pysyy ihanan mehevänä. Tarvitset vain muutamia, hyviä raaka-aineita sekä leivinpaperia!
9.8.2018
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohta paperikäärössä
1ruodoton kirjolohifilee
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria myllystä
8ohutta kevätsipulia
½ dloliiviöljyä
1(luomu)sitruuna
Lisäksi
leivinpaperia

Valmista lohi paperikäärössä näin:

  1. Laita ruodoton kirjolohifilee ison leivinpaperiarkin (30 x 60 cm) toiseen reunaan. Aseta kala nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese kevätsipulit ja laita ne kalan viereen. Pirskota oliiviöljyä kalalle ja sipuleille.
  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kalan päälle. Viipaloi lopuksi sitruuna ja asettele viipaleet kalan päälle.
  4. Käännä tyhjäksi jäänyt puoli leivinpaperiarkista kanneksi ja sulje nyytin sauma huolellisesti nipistelemällä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  5. Aseta lohi tarjolle leivinpaperissaan.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.