Maku

Lohta ja bataattimuusia

30 min
4.5
1

Lohta ja bataattimuusia

Lohifile ja bataattimuusi ovat annos, jossa ruoan kauniit värit pääsevät oikeuksiinsa. Herkullinen ja nopeasti valmistuva annos hurmaa arkena ja juhlassa.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

Lohi

  • 500 glohta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 tlchiliöljyä
  • suolaa

Bataattimuusi

  • 1 kplbataatti
  • 1 kplyrttiliemikuutio
  • 1 rklransakankermaa

Lisukkeet

  • 3 rklpestodippiä
  • 3 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja leikkaa bataatti pienemmiksi lohkoiksi. 

Mausta lohi sitruunamehulla, suolalla ja chiliöljyllä.

Laita keitinvesi kiehumaan ja lisää yrtti (tai kasvisliemikuutio)liemikuutio. 

Lisää bataatit kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. 

Sillä aikaa kun bataatit kypsyvät kattilassa, ota esiin paistomittari ja nosta lohifile uunipellille. 

Paista lohta uunissa kunnes olet saavuttanut sinulle mieluisen kypsyystason. Meidän file oli 53 asteinen kun se tarjoiltiin. 

Kun bataatit ovat kypsiä, kaada melkein koko keitinvesi pois. Säästä n. desin verran. 

Surraa bataatit pienessä määrässä keitinvettä sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää vielä ranskankerma. Sekoita hyvin. Maista muusia ja lisää suolaa jos tarve. 

Aloita annoksen kasaaminen lisäämällä bataattimuusi lautaselle ja lohifile muusin päälle. Koristele pestodipillä ja tuoreilla basilikanlehdillä. Voit halutessasi lisätä vielä mustapippuria. 

Tarjoile välittömästi. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä