Kotivinkki

Lohkoperunoita ja ruislohta

0
0

Lohkoperunoita ja ruislohta

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6perunaa (jauhoinen lajike)
  • 1 rklöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 600 glohifileetä
  • 4 tldijonsinappia
  • noin 1 dlruiskorppujauhoja

PIPARJUURIKASTIKE:

  • 2 dljogurttia
  • 1 rklpiparjuuritahnaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklkapriksia
  • (1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Levitä perunaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta perunoille öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota leivinpaperin vastakkaisista kulmista kiinni ja ravistele perunoita leivinpaperilla niin, että mausteet sekoittuvat tasaisesti.

3. Nypi lohifileestä ruodot pois halutessasi. Leikkaa filee neljään osaan.

4. Voitele fileet sinapilla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä reilusti ruiskorppujauhoja. Nosta fileet leivinpaperille perunoiden kanssa.

5. Kypsennä kalaa uunin keski­tasolla 225 asteessa noin 20–25 minuuttia.

6. Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa sillä aikaa, kun kala kypsyy.

Vinkki!

Vinkki:Lohi ja perunat kypsyvät uunipellillä yhtä aikaa. Piparjuurikastike raikastaa annoksen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä