Maku

Lohkoperunat ja sitruuna-pähkinävoidippi

40 min
0
0

Lohkoperunat ja sitruuna-pähkinävoidippi

Uunissa rapeiksi paahdetut lohkoperunat sopivat majoneesimaisen dipin kera naposteltaviksi tai päivällisen lisukkeeksi.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 4 kplperunoita (isoja)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlkuivattua chiliä

sitruunainen kookos-pähkinävoidippi

  • 1 rklauringonkukansiemenvoita (tai tahinia tai mitä tahansa pähkinävoita)
  • 2 rklkookosmaitoa (17%, tai maitorahkaa)
  • 1 rklsitruunanmehua (enemmän tarvittaessa)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlhunajaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa lohkoiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ropsauta päälle mausteet ja oliiviöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa yläosassa 20-30 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä haarukalla tökätessä ja ovat sopivan ruskettuneita. 

Tee dippi kun perunat ovat uunissa. Sekoita pähkinävoi ja maitorahka/kookosmaito pienessä kulhossa. Lisää sitruunanmehua ruokalusikallinen kerrallaan kunnes koostumus on sopiva. Lisää mausteet, sekoita ja nauti lohkoperunoiden kera.

Vinkki!

Dippi käy myös salaatinkastikkeeksi ja tikkukasvisten dippaukseen.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä