Kotivinkki

Lohirulla

0
0

Lohirulla

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 kglohifileetä (leveästä päästä)
  • suolaa
  • mustapippuria

SINAPPINEN YRTTITÄYTE:

  • 3 rklrypsiöljyä
  • 3 rklkuivaa sinappia
  • 3 rklhienonnettuja tuoreita yrttejä
  • 2valkosipulikynttä murskattuna
  • 2 rklrypsiöljyä

KIINNITTÄMISEEN:

  • cocktailtikkuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita täytteen raaka-aineet keskenään. Poista lohifileestä nahka (ks. vinkki) tai pyydä kalamyyjää poistamaan nahka.

2. Leikkaa filee paksuimmasta kohdastaan lähes halki niin, että saat kalasta leveän ”maton” (kuten possurullan valmistuskuvissa 1 ja 2).

3. Levitä täyte kalafileelle ja rullaa mahdollisimman tiukaksi rullaksi.

4. Kiinnitä rulla cocktail­tikuilla paketiksi (ks. possurullan valmistuskuva 4). Nosta rulla uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä rullaa 150 asteessa 30–40 minuuttia. Jos haluat, voit tarkkailla kypsymistä lihalämpömittarilla. Kala on täydellistä, kun sisälämpötila on noin 56 astetta.

Vinkki!

Vinkki: Nahan poistaminen kalafileestä: Laita filee työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Työnnä fileerausveitsi kalan nahan ja lihan väliin. Ota nahasta tiukka ote toisella kädellä esimerkiksi kalapiikin avulla. Työnnä veistä pienessä kulmassa nahkaa vasten niin, että nahkaan jää mahdollisimman vähän itse lihaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä