Maku

Lohipiirakka

1 h
4.8
0

Lohipiirakka

Klassinen lohella, riisillä ja kananmunalla täytettävä piirakka hurmaa myös vieraat! Ohjeella valmistuu 12 lohipiirakkapalaa eli puolikas pellillinen.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Riisi

  • 1 dlriisiä
  • 4 dlvettä
  • 0,5 tlsuolaa

Täyte

  • 2 kplsipulia
  • 4 kplkeitettyä kananmunaa
  • 300 gsavulohta
  • 100 gtilliä (nippu)
  • mustapippuria
  • 1-2 rklsitruunamehua
  • 2 kplkananmunaa

Taikina

  • 500 gvoitaikinaa

Voiteluun

  • 1 kplkananmuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan. 

Keitä 4 kananmunaa kypsäksi. 

Ota kypsät riisit isoon astiaan. Leikkaa keitetyt munat munaleikkurilla ja lisää astiaan. Kuutioi sipulit. Nypi savulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Lisää kulhoon ja mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Riko raakojen kananmunien rakenne ja kaada ne joukkoon. Sekoita kaikki yhteen. 

Kaulitse valmis voitaikinalevy uunipellin kokoiseksi. 

Täytä piirakkapohjasta noin puolet, mutta jätä reunat siis tyhjiksi. Kostuta reunat vedellä, käännä toinen puolikas taikinasta päälle ja pyörittele reunat kiinni. 

Voitele lohipiirakka kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä