3,8(21)
Lohipiirakka
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Klassinen lohella, riisillä ja kananmunalla täytettävä piirakka hurmaa myös vieraat! Ohjeella valmistuu 12 lohipiirakkapalaa eli puolikas pellillinen.
Julkaistu 19.2.2016
Maku
Reseptin ainekset 12 palaa
Riisi
1 dlriisiä
4 dlvettä
0,5 tlsuolaa
Täyte
2 kplsipulia
4 kplkeitettyä kananmunaa
300 gsavulohta
100 gtilliä (nippu)
mustapippuria
1-2 rklsitruunamehua
2 kplkananmunaa
Taikina
500 gvoitaikinaa
Voiteluun
1 kplkananmuna

Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan. 

Keitä 4 kananmunaa kypsäksi. 

Ota kypsät riisit isoon astiaan. Leikkaa keitetyt munat munaleikkurilla ja lisää astiaan. Kuutioi sipulit. Nypi savulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Lisää kulhoon ja mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Riko raakojen kananmunien rakenne ja kaada ne joukkoon. Sekoita kaikki yhteen. 

Kaulitse valmis voitaikinalevy uunipellin kokoiseksi. 

Täytä piirakkapohjasta noin puolet, mutta jätä reunat siis tyhjiksi. Kostuta reunat vedellä, käännä toinen puolikas taikinasta päälle ja pyörittele reunat kiinni. 

Voitele lohipiirakka kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. 

2 kommenttia