Maku

Lohipasteijat

4 h 10 min
3.8
3

Lohipasteijat

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

Rahkavoitaikina

  • 500 gvoita
  • 500 gmaitorahkaa
  • 500 gvehnäjauhoja (8 1/3 dl)

Täyte

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 200 gkirjolohta (jauhettuna)
  • 5 kplkeitettyä munaa
  • 1 kplsipulia
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

4 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 40 min

Valmista rahkavoitaikina sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina ja pane se jääkaappiin vetäytymään, mielellään 2–3 tunniksi.
Keitä riisi kypsäksi. Huuhdo kylmällä vedellä, siivilöi ja jäähdytä.
Hienonna keitetyt munat ja sekoita niihin muut ainekset.
Kauli taikina pasteijoita varten noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä joko pasteijamuotilla ympyröitä tai leikkaa taikina kymmenen sentin levyisiksi nauhoiksi. Pursota tai annostele lusikalla kalatäytettä noin ruokalusikallinen kullekin palalle.
Voitele taikinasuikaleen pitkä reuna tai ympyrän reuna vedellä. Kääri pala tangoksi tai paina puolikuuksi. Nosta valmiit pellille leivinpaperin päälle reunapuoli alassuin.
Voitele pasteijat kananmunalla ja paista niitä 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa tangot halutessasi pienemmiksi paloiksi.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä