4,3(8)
Helppo lohipasta – kurvaa kotiin kalahyllyn kautta ja valmista herkullinen kastike pastan poristessa
15 min
Helppo lohipasta on pikaruokaa parhaimmillaan! Ohje toimii niin kylmä- kuin lämminsavulohellakin, ja miedosti piparjuurelta maistuva kastike valmistuu samalla, kun pasta kiehuu.
Julkaistu 16.3.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gtagliatellea
suolaa
Kastike
300 gkylmä- tai lämminsavulohta viipaleina tai palana
4kevätsipulin vartta
1 rklrypsiöljyä
2 dlruokakermaa
150 gpiparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
½ dlpastan keitinvettä
2 rklsitruunan mehua
½ tlmustapippuria
1 dltilliä hienonnettuna

Lohipasta valmistuu näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ota puoli desiä keitinvettä talteen.
  2. Leikkaa lohi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut kermaan.
  4. Ohenna kastike pastan keitinvedellä. Mausta sitruunan mehulla ja pippurilla.
  5. Lisää lopuksi lohipalat ja tilli. Kaada kastike pastan joukkoon. Tarjoa heti.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.