Kotivinkki

Helppo lohipasta – kurvaa kotiin kalahyllyn kautta ja valmista herkullinen kastike pastan poristessa

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Helppo lohipasta on pikaruokaa parhaimmillaan! Ohje toimii niin kylmä- kuin lämminsavulohellakin, ja miedosti piparjuurelta maistuva kastike valmistuu samalla, kun pasta kiehuu.
4.14
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtagliatellea
  • suolaa

Kastike

  • 300 gkylmä- tai lämminsavulohta viipaleina tai palana
  • 4kevätsipulin vartta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlruokakermaa
  • 150 gpiparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
  • ½ dlpastan keitinvettä
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dltilliä hienonnettuna
Tulosta

Lohipasta valmistuu näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ota puoli desiä keitinvettä talteen.
  2. Leikkaa lohi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut kermaan.
  4. Ohenna kastike pastan keitinvedellä. Mausta sitruunan mehulla ja pippurilla.
  5. Lisää lopuksi lohipalat ja tilli. Kaada kastike pastan joukkoon. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
4.14