Maku

Lohimestarin pastapaketit

1 h 45 min
4
0

Lohimestarin pastapaketit

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Pastataikina

  • 300 gdurumvehnäjauhoja
  • 1 tlbasilikaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 175 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dlvoita (sulatettuna)
  • 1/2 kplsitruunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN30 min

Siivilöi jauhot työpöydälle ja ripottele keon päälle kuivattu basilika ja suola. Sekoita ja muotoile jauhoista kraateri, jonka keskelle rikot munat. Riko ensin keltuaiset haarukalla ja sekoita sitten jauhot vähitellen munien joukkoon sormin. Etene keskeltä laidoille päin. Lisää öljytilkka. Jos munat ovat pieniä, voit tarvita lisänesteeksi tilkan kylmää vettä. Lisää sitä ruokalusikallinen kerrallaan kunnes taikina on helposti alustettavissa.

Vaivaa taikinaa työpöydällä 15–20 minuuttia kunnes se on joustavaa ja kimmoisaa, silkkisen sileää ja notkeaa kuin vauvanposki. Pidä taikinaa huoneenlämmössä muovipussissa vähintään puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä.

Valmista täyte. Silppua lohi ja basilika ja sekoita ne huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Mausta seos mustapippurilla ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahtia ja kauli palat ohuiksi levyiksi. Lusikoi toiselle levylle täytettä keoiksi parin, kolmen sentin välein ja nosta toinen pastalevy päälle. Painele kekojen välit tiukasti kiinni ja leikkaa tyynyiksi eli ravioleiksi veitsellä tai taikinapyörällä. Painele vielä saumat pitäviksi.

Jos käytössäsi on pastakone, voit kaulia taikinasta pitkiä, noin 6 cm leveitä kaistaleita. Levitä yksi kaistale työpöydälle ja nosta täytenokareet tasaisin välein yhteen riviin levylle. Sipaise veteen kastetulla voitelusiveltimellä taikinaa täytenokareen ympäriltä ja nosta toinen samankokoinen pastakaistale päälle. Painele raviolit muotoonsa, leikkaa ja nipistele vielä tiukasti kiinni. Vältä ilmakuplien jäämistä täytekoloon.

Keitä ravioleja koosta riippuen 3–5 minuuttia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Nosta kypsät raviolit reikäkauhalla kattilasta hetkeksi valumaan puhtaalle pyyhkeelle tai talouspaperin päälle.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ensin kuori talteen kapriskastiketta varten. Purista sitten mehu ja mausta sillä sulatettu voi.

Jaa raviolit lämmitetyille lautasille, lusikoi päälle sitruunaista voisulaa.
•Koristele mädillä sekä rucolan- ja basilikanlehdillä.

•Voit valmistaa raviolit hyvissä ajoin pakastimeen ja nostella ne suoraan sieltä kiehuvaan veteen kypsymään. Keittoaika pitenee vain parilla minuutilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä