Maku

Lohimakaronilaatikko

1 h 30 min
4
1

Lohimakaronilaatikko

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 gtummaa makaronia
  • 1 kplpurjoa
  • 300 gkirjolohta (suikaloituna)
  • 7 dlkevytmaitoa
  • 100 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (yrtti)
  • 2 kplmunaa
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1 tlsuolaa

Pinnalle

  • 2 rklkorppujauhoja (ruis)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit siivilässä.

Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Jos teet vuokaa lapsille, silppua purjot todella hienoksi.

Paahda lohisuikaleet kevyesti pinnoitetulla pannulla. Lisää purjot ja anna niiden kuullottua. Älä kääntele enää, etteivät kalat hajoa.

Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka. Kaada vuokaan kolmannes makaroneista. Levitä päälle puolet kirjolohi-purjoseoksesta. Tee toinen kerros samoin. Levitä päällimmäiseksi loput makaronit.

Sekoita maito, tuorejuusto, munat ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Ripottele lohi-makaronilaatikon pinnalle ruiskorppujauhoja.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Tarjoa lohimakaronilaatikon lisäksi salaattia ja uusia porkkanoita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä