Maku

Lohileivokset

25 h
3.6
1

Lohileivokset

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

Pohja ja pinta

  • 10 kplpiimälimppuviipaletta (Maalahden limppu)
  • 100 gvoita

Täyte

  • 12 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 kplpunasipulia
  • 400 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 400 ggraavilohta
  • 500 gmaitorahkaa
  • 400 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 8 rkltuoretta tilliä (hienonnettua)
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Lisäksi

  • koristeluun tilliä

Tee näin

25 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN24 h

Jauha leipä monitoimikoneessa. Sekoita voi leipämuruun ja taputtele puolet leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipannulle (30 × 35 cm).

Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna mehu ja liuota puristellut liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita rahkan ja ranskankerman joukkoon lohet ja sipulit. Mausta tillillä, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana sipuli-lohimassan joukkoon ja sekoita. Nostele lopuksi joukkoon kerma.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Ripottele päälle loput limpunmuruista ja painele kevyesti pintaan kiinni.

Peitä lohileivos huolellisesti ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.

Leikkaa lohileivoslevy annospaloiksi ja koristele tillillä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä