Maku

Lohilasagne

1 h 20 min
MU
4.43
6


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gkirjolohta (suikaloituna)
  • 200 gsipulia (kuutioituna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria

Pinaattikastike

  • 2 rklvoita
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 150 gpinaattia
  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää

Lisäksi

  • 9 kpllasagnelevyjä
  • 50 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Paista lohisuikaleet ja sipulikuutiot  öljyssä kypsäksi, mausta pippurilla.

Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita jauhot rasvaan, lisää maito. Kiehauta hyvin sekoittaen. Lisää pinaatti, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita ja anna kiehahtaa.

Kaada uunivuoan pohjalle ohuelti pinaattikastiketta, asettele päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä levyille kalaseosta ja pinaattikastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä, jatka näin 2–3 kerrosta. Kaada päällimmäiseksi pinaattikastiketta ja ripottele lohilasagnen pintaan juustoraaste.

Paista uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Anna lohilasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.43