Lohihampurilainen

30 min
4
0

Lohihampurilainen

MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 350 gkirjolihifileetä
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 kplruisleipäviipaletta
  • 4 rklvoileipäpikkelssiä
  • 40 gruukkusalaattia
  • 1 kpltomaattia
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Jotta hampurilaista olisi kiva syödä, poista fileestä ensin ruodot. Kätevimmin se käy joko pinseteillä tai pienillä pihdeillä.Muista pestä apuvälineet ennen työhön ryhtymistä, jos niitä on käytetty ”oikeaan” tarkoitukseensa. Tunnustele sormella kevyesti painaen, missä kohtaa ruodot ovat. Nyppäise ruoto kerrallaan pois.

Leikkaa filee paloiksi ja paista ne miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin kypsiksi. Poista nahka halutessasi. Kypsästä kalasta se irtoaa helposti.

Lämmitä ruisleivät leivänpaahtimessa. Sipaise kaikille leipäpaloille ruokalusikallinen voileipäpikkelssiä. Pane pohjan päälle huuhdellut, revityt salaatinlehdet ja tomaattiviipaleita.

Nosta kalat tomaattien päälle. Viimeistele tuoreella tillillä ja nosta komeuksien päälle toiset leipäpalat kanneksi.

•Jos kalan leikkaaminen hirvittää voit ostaa kalatiskiltä valmiiksi puhdistettuja kirjolohipaloja. Tosi helpolla selviät, kun paistat hampurilaisten täytteeksi valmiita kalapuikkoja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä