Kotivinkki

Lohicurry

15 min
0
0

Lohicurry

Lohicurry saa makua kookosmaidosta, chilistä ja korienterista. Tarjoa se keitetyn basmatiriisin ja limelohkojen kera.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gruodotonta lohifileetä
  • ¼purjoa
  • 1–2vihreää chiliä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvihreää currytahnaa
  • 400 gkookosmaitoa
  • 2kaffirlimetin lehteä
  • tai 1 tl raastettua limen kuorta (esim. Spice Up)
  • 2 rklkalakastiketta
  • 2 tlpalmusokeria tai tavallista sokeria
  • 200 gvihreitä pitkiä papuja (pakaste)
  • 1 lsalaattipinaattia
  • ½ruukku korianteria

Lisäksi

  • keitettyä basmatiriisiä
  • 1lime

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja hienonna chili.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää purjo, chili ja currytahna ja paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Keitä lisäkkeeksi tarkoitettu basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuutioi lohi ja lisää se paistokasariin. 

4. Lisää pinaattia ja korianteria lukuun ottamatta loput lohicurryn ainekset kasariin ja anna kiehahtaa niin, että pavut kuumentuvat ja lohikuutiot kypsyvät.

5. Lisää lopuksi pinaatti ja korianteri. Sekoita ja siirrä lohicurry syrjään liedeltä.

6. Tarjoile lohicurry keitetyn basmatiriisin ja limelohkojen kera.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä