Lohi-riisilaatikko Välimeren tapaan

1 h 5 min
0
0

Lohi-riisilaatikko Välimeren tapaan

Perinteisen lohi-riisilaatikon välimerellisessä versiossa on mukana fenkolia sekä tuoreena että mausteena.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 glohifileetä
  • 1 tlhienoa merisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
  • 3 dlpuuroriisiä
  • 6 dlvettä
  • 1 kplkalaliemikuutio
  • 200 gfenkolia
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlmaitoa
  • 100 gyrttituorejuustoa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • tilliä hienonnettuna (1 ruukku)

Pinnalle

  • 1–2 rklkorppujauhoja
  • 1/2 dlparmesaania (raastettuna)
  • 3 rklvoita (nokareina)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Aloita lohen maustamisella. Leikkaa lohi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vieri viereen leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa, sokeria ja fenkolin siemeniä. Peitä kala kelmulla ja anna maustua muiden valmisteluiden ajan huoneenlämmössä.

Keitä riisi kypsäksi kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi tai hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit. Paista fenkoli ja sipuli pehmeäksi pannulla öljyssä.

Vatkaa maito, tuorejuusto, munat ja mausteet keskenään.

Levitä puolet riisistä voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle lohiviipaleet, tillisilppu, fenkoli-sipuliseos ja loput riisistä. Kaada munamaito vuokaan.

Sekoita parmesaani korppujauhoihin ja ripottele seos vuoan pinnalle. Lisää pinnalle voinokareita sinne tänne.

Paista ruokaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut.

Tarjoa lisänä silputulla tillillä ja basilikalla maustettua voisulaa.

Vinkki!

Korppujauho-parmesaanisekoitus saa lohilaatikon pinnan maistumaan erityisne herkulliselta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä