Kotivinkki

Lohi-riisilaatikko

2.7
0

Lohi-riisilaatikko

Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 350 glohta
  • 2 dlpuuroriisiä
  • 7 dlvettä
  • 1kalaliemikuutio
  • ½ tlsitruunapippuria
  • 3 rklhienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • 1 tlsokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dlmaitoa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 100 gyrttiseoksella tai valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 2kananmunaa

Päälle

  • 1 rklkorppujauhoja
  • 3 rklvoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhdo riisi hyvin siivilässä. Pane riisi, vesi ja kalaliemikuutio­ kattilaan ja keitä vedessä puolikypsäksi eli noin 10 minuuttia. Siivilöi riisi. 2. Voitele laidallinen, pieni uunivuoka. 3. Leikkaa lohi pieniksi siivuiksi. Sekoita kalasiivut riisin joukkoon. 4. Mausta seos pippurilla, hienon­netuilla yrteillä, sokerilla ja ripauksella suolaa. Kumoa seos vuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitetut maito, kermaviili, tuorejuusto ja munat. 5. Tasoita pinta ja ripottele ­pinnalle korppujauho ja voi­nokareet. 6. Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa­ noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt. 7. Nosta vuoka uunista ja anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

KV 4/11 Kuva: Mika Haaranen

MITÄ PIDIT?
2.7
Katso myös nämä