Maku

Lohi-pinaattitäytteinen munakasrulla

1 h
4
0

Lohi-pinaattitäytteinen munakasrulla

Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 viipaletta)

Munakasrulla

  • 6 kplmunaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 1 kplpunasipulia
  • 2 rklvoita
  • 150 gpinaattia
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 150 gjuustoa (raastettuna)
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat, maito ja jauhot kevyesti sekaisin. Lisää suola ja mustapippuri ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon sipuli ja sulatettu, valutettu pinaatti. Hauduta hetki. Sekoita mukaan ensin jauhot sitten maito ja kerma. Kuumenna sekoittaen ja anna hautua sakeaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä seos ja puolet juustoraasteesta munakaslevyn päälle. Asettele päällimmäiseksi lohiviipaleet muiden täyteaineiden päälle. Kääri tiukalle rullalle kääretortun tapaan.

Ripottele loput juustoraasteesta munakkaan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto saa hiukan väriä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä