4,1(21)
Lohi-pinaattilasagne
Mehevä lohilasagne on täydellinen lohturuoka! Mascarpone, ricotta ja pinaatti saavat kaverikseen kirjolohta ja pestoa. Tuorelasagelevyistä herkku valmistuu nopeammin arki-illan pöytään.
1.11.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
700 gkirjolohifileetä
100 gpestoa
Pinaatti-juustokastike
200 gpinaattia (1 pss, tuoretta)
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/3 tlsokeria
250 gricottajuustoa
250 gmascarponejuustoa
1/2 dlvettä
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 rklsitruunamehua
Lisäksi
250 gtuorepastaa (tuorelasagnelevyjä)
250 gkirsikkatomaattia
Vuokaan
1 rklvoita (tai öljyä)

Valmista lohilasagne näin:

Leikkaa lohifilee ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja pyöräytä ne varovasti pestossa.

Paista pinaattia kahdessa erässä öljyssä noin minuutin ajan. Mausta.

Yhdistä ricotta, mascarpone, vesi, sitruunankuori ja -mehu. Lisää pinaatit.

Voitele vuoka, nosta pastalevy (yksi pohjan kokoinen tai kaksi pienempää) vuoan pohjalle.

Levitä päälle lohiviipaleita ja pinaatti-juustokastiketta. Kokoa kaksi seuraavaa kerrosta samoin, niin että päällimmäiseksi tulee kastiketta.

Halkaise kirsikkatomaatit ja ripottele lasagnen päälle.

Paista lohilasagnea 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo