Maku

Lohi-pinaattilasagne

4.4
3

Lohi-pinaattilasagne

Mehevä lohilasagne on täydellinen lohturuoka! Mascarpone, ricotta ja pinaatti saavat kaverikseen kirjolohta ja pestoa. Tuorelasagelevyistä herkku valmistuu nopeammin arki-illan pöytään.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä
  • 90 gpestoa (1/2 prk)

Pinaatti-juustokastike

  • 200 gpinaattia (1 pss, tuoretta)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/3 tlsokeria
  • 250 gricottajuustoa
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlvettä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 250 gtuorepastaa (tuorelasagnelevyjä)
  • 250 gkirsikkatomaattia

Vuokaan

  • 1 rklvoita (tai öljyä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Valmista lohilasagne näin:

Leikkaa lohifilee ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja pyöräytä ne varovasti pestossa.

Paista pinaattia kahdessa erässä öljyssä noin minuutin ajan. Mausta.

Yhdistä ricotta, mascarpone, vesi, sitruunankuori ja -mehu. Lisää pinaatit.

Voitele vuoka, nosta pastalevy (yksi pohjan kokoinen tai kaksi pienempää) vuoan pohjalle.

Levitä päälle lohiviipaleita ja pinaatti-juustokastiketta. Kokoa kaksi seuraavaa kerrosta samoin, niin että päällimmäiseksi tulee kastiketta.

Halkaise kirsikkatomaatit ja ripottele lasagnen päälle.

Paista lohilasagnea 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä