Valmista lohilasagne näin:
Leikkaa lohifilee ohuiksi, nahattomiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja pyöräytä ne varovasti pestossa.
Paista pinaattia kahdessa erässä öljyssä noin minuutin ajan. Mausta.
Yhdistä ricotta, mascarpone, vesi, sitruunankuori ja -mehu. Lisää pinaatit.
Voitele vuoka, nosta pastalevy (yksi pohjan kokoinen tai kaksi pienempää) vuoan pohjalle.
Levitä päälle lohiviipaleita ja pinaatti-juustokastiketta. Kokoa kaksi seuraavaa kerrosta samoin, niin että päällimmäiseksi tulee kastiketta.
Halkaise kirsikkatomaatit ja ripottele lasagnen päälle.
Paista lohilasagnea 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Psst! Ihastuitko astioihin? Nämä kuvausastiat ja -liinat löydät Finnish design shopista.