Maku

Lohi-perunavartaat ja tillipesto

30 min
0
0

Lohi-perunavartaat ja tillipesto

GL
LA
MU
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 glohta
  • 500 guutta perunaa
  • 100 gretiisejä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tillipesto

  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 25 gparmesaanijuustoa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin tillipesto. Mittaa  kaikki ainekset tehosekoittimen tai  monitoimikoneen kulhoon. Soseuta  pesto tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita noin 1/2 dl pestoa pienten kokonaisten tai halkaistujen perunoiden joukkoon. Kaada loppu pesto tarjoiluastiaan.

Leikkaa lohi reiluiksi nahattomiksi kuutioiksi. Pese retiisit ja leikkaa halutessasi kannat pois. Pujota ainekset vuorotellen liotettuihin varrastikkuihin. Grillaa 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja perunat kuumia.

Tarjoa lohi-perunavartaat tillipeston ja vihreän salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä