Lohi-moussekakku

5 h 15 min
5
0

Lohi-moussekakku

Täyteläinen lohi-moussekakku on juhlapöydän varma suosikki. Kermavaahdon ja ranskankerman yhdistelmä on pehmeän samettinen ja etikkaiset sipulit kruunaavat herkun. Kakun voi tehdä jääkaappiin odottamaan jo edellisenä iltana.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 5 kplliivatelehteä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 5 dlkuohukermaa
  • 200 granskankermaa
  • 200 ggraavilohta
  • 1 kplsipuli
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • 1 kplpunasipuli
  • 1 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklsokeria

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä lautasella 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna kattilassa sitruunanmehu.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma.

Kuutioi graavilohi ja sipuli. Sekoita kala ja sipuli vaahtoon. Lisää joukkoon maun mukaan hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

Purista kevyesti liivatelehdistä vesi pois. Sekoita ne höyryävään sitruunamehuun. Kaada seos vaahtoon samalla sekoittaen.

Kaada mousse kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Peitä pinta kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintää 5 tuntia tai yön yli.

Viipaloi punasipuli. Sekoita pienessä kulhossa sipuli, valkoviinietikka ja sokeri. Anna maustua puolisen tuntia. Valuta etikka pois.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Koriste pikkelöidyllä punasipulilla sekä tuoreella tillillä ja ruohosipulilla.

Vinkki!

Kakun voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kokeile reseptiä myös kylmäsavulohesta!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä