Maku

Lohi-kurkkuleivät

35 min
4
0

Lohi-kurkkuleivät

MU
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1/2 kplkurkkua
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Mousse

  • 200 gsavukalaa (perattuna)
  • 40 gpurjoa
  • 25 gvoita
  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tlsokeria

Lisäksi

  • 1 rklsinappia
  • 12 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1/4 kplsitruunaa
  • 8 kploliiveja

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita.

Mittaa kaikki savulohimoussen aineet monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi tahnaksi. Voit tehdä moussen myös sauvasekoittajalla.

Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi ja puolita viipaleet kolmioksi. Sivele kahdeksalle kolmiolle sinappia ja jaa kurkut näille leiville. Jaa savulohimousse kahdeksalle leipäkolmiolle. Nosta savulohileivät kurkkuleipien päälle ja nosta vielä yhdet leipäviipaleet kansiksi.

Pujota jokaiseen cocktailtikkuun oliivi ja neljäsosa sitruunaviipaleesta. Paina tikut leipiin.

Tarjoa lohi-kurkkuleivät heti tai pidä ne viileässä, tiiviisti kelmulla tai puhtaalla kostutetulla astiapyyhkeellä peitettynä, jotta ne eivät kuivu.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä