Maku

Lohi ja parsasalsa

55 min
3
0

Lohi ja parsasalsa

MU
GL
0
3
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Parsasalsa

  • 330 gparsaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi lohi ruodottomaksi ja pyyhi kuivaksi. Pane kala uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20 minuuttia.
Leikkaa valutettu parsa sentin mittaisiksi paloiksi. Kuutioi pesty chili pieniksi paloiksi.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada parsa- ja chilipalojen päälle kulhoon. Anna salsan maustua kalan kypsymisen ajan.
Levitä parsasalsa lohen päälle. Koristele parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä