Maku

Lohi ja parsasalsa

55 min
MU
GL
3
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Parsasalsa

  • 330 gparsaa
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN20 min

Nypi lohi ruodottomaksi ja pyyhi kuivaksi. Pane kala uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20 minuuttia. Leikkaa valutettu parsa sentin mittaisiksi paloiksi. Kuutioi pesty chili pieniksi paloiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada parsa- ja chilipalojen päälle kulhoon. Anna salsan maustua kalan kypsymisen ajan. Levitä parsasalsa lohen päälle. Koristele parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
3