Maku

Lohi- ja kasvisvartaat

1 h 15 min
4
0

Lohi- ja kasvisvartaat

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Arto Vuohelainen, Juha-Pekka Laakio
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Lohivartaat

  • 600 glohifileetä

Marinadi

  • 4 rklteriyakikastiketta
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 rklrypsiöljyä

Kasvisvartaat

  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 150 gtuoreita herkkusieniä
  • 100 gsalottisipulia

Grillaukseen

  • 3 rklteriyakikastiketta
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa lohifilee noin 3×3 sentin kuutioiksi ja pujota grillivartaisiin. Jos käytät puisia grillitikkuja, liota niitä ensin noin 20 minuuttia kylmässä vedessä. Pane vartaat laakeapohjaiseen astiaan odottamaan. Sekoita marinadin aineet keskenään. Sivele marinadia lohivartaiden pintaan ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Pujota kasvisvartaisiin ensin kirsikkatomaatit, sitten herkkusienet ja viimeiseksi sipulit. Puolita sipulit, jos ne ovat kovin kookkaita. Sekoita soijakastike ja öljy keskenään ja sivele seosta kasvisvartaiden pintaan.

Kuumenna grilli ja aloita kypsentäminen kasvisvartaiden sipulipäästä. Kun sipulit alkavat pehmetä, siirrä vartaat kokonaan grilliin kypsymään. Kääntele välillä ja sivele pintaan soija-öljyseosta. Nosta myös lohivartaat grilliin ja anna kypsyä välillä varovasti kääntäen 10–15 minuuttia.

Koristele lohi- ja kasvisvartaat tillillä ja pirskottele päälle sitruunamehua. Tarjoa lohi- ja kasvisvartaat uusien perunoiden ja salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä