5(1)
Voileipäkakku rullalla! Lohi-caesarkääretorttu on juhlien herkullisin ja kaunein suolapala
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Lohi-caesarkääretorttu lainaa makumaailmansa klassikkosalaatilta ja ulkonäkönsä kukkakedolta. Hurmaava mutta helppo koristelu kääretortun malliseen voileipäkakkuun syntyy ohuen ohuiksi siivuiksi viipaloidusta porkkanasta sekä yrteistä ja syötävistä kukista.
Julkaistu 24.5.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset 12 annosta
12isoa graham- tai moniviljapaahtoleipäviipaletta
1½ dlmaitoa (kostutukseen)
Täyte
250 gsavukirjolohta
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
120 gsmetanaa
1 dlmajoneesia
1½ rklsitruunanmehua
1–2 tlkalakastiketta
1 tldijonsinappia
1½ dlparmesaanijuustoraastetta
Lisäksi
1 kerärapeaa pikkusalaattia
Kuorrutus ja koristelu
1 rs (200 g)valkosipulituorejuustoa
1 dlranskankermaa
1porkkana
½ nippuatilliä
syötäviä kukkia (esim. pelargonin ja villiporkkanan kukat)

Lohi-caesarkääretorttu – ohje:

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Levitä leipäviipaleet leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi (3 × 4 viipaletta) siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Painele levyä litteämmäksi. Kostuta leipälevy maidolla.
  2. Poista kalasta ruodot ja nahka. Hienonna haarukalla. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita täytteen ainekset. Huuhtele ja leikkaa salaatti pieniksi paloiksi.
  3. Levitä täyte levylle. Ripottele salaatti päälle. Rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alaspäin. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Kuorruta lohi-caesarkääretorttu. Koristele pinta ohuilla porkkanaviipaleilla, tillillä ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Valmista lohi-caesarkääretortun kaveriksi yhtä hurmaava vegaaninen tofu-hernekääretorttu (kuvassa oikealla).

Kommentoi »