Maku

Lohi-avokadotornit

4 h 40 min
4
0

Lohi-avokadotornit

GL
MU
0
4
Lohi-avocadotornit ovat näyttäviä ja ylellisen näköisiä alkuruokia! Kolme täyteläistä kerrosta syntyvät avocadosta, kylmäsavulohen makuisesta tuorejuustotäytteestä ja lohiviipaleista.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 2 kplavokadoa
  • 2 rklsitruunamehua

Täyte

  • 2 kplliivatelehteä
  • 100 gtuorejuustoa (kylmäsavaulohi)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 dlsitruunamehua

Pinnalle

  • 4 kplkylmäsavustettua kirjolohta
  • 50 gsalaattisekoitusta

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Leikkaa avokadot kuutioiksi ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Kokoa alkupalat stanssien (Ø noin 7 cm) avulla alkupalalautasille tai lado ainekset juomalaseihin. Pane avokadopalat pohjalle.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vaahdota tuorejuusto ja kerma sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kuutioitu lohi ja pippuri.

Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte avokadojen päälle vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Koristele tornit lohiviipaleilla ja salaattisekoituksella.

Nauti lohi-avokadotornit alkupalana tuoreen ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä