Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Loaf-kakku – nektariinilta ja ruusulta maistuva amerikkalainen herkku

1 h 25 min
0
0
Loaf-kakku on amerikkalaislähtöinen, suorakaiteen muotoinen makea leivonnainen. Tässä hienostuneessa versiossa maistuvat nektariinit ja ruusuvesi.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12–15 palaa)

Loaf-kakku

  • 2nektariinia
  • ½ dlvettä
  • 125 gpehmeää voita
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsoodaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlkermaviiliä
  • 2 tlruusuvettä (hyvin varusteltujen markettien leivontahyllystä)

Vuoan voiteluun

  • voita ja vehnäjauhoja

Tomusokerikuorrute

  • 1¼ dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 2 tlruusuvettä

Koristeluun

  • 2nektariinia
  • (kuivattuja ruusun terälehtiä)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Loaf-kakku valmistuu näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen, noin 2 litran leipävuoka.
  2. Halkaise, poista kivet ja leikkaa taikinaan tulevat nektariinit pieniksi kuutioiksi kattilaan. Lisää vesi ja anna hedelmien kiehahtaa 3–4 minuuttia. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja anna nektariinien jäähtyä hetki.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä kermaviilin, nektariinikuutioiden ja ruusuveden kanssa. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti tai kunnes kakku on puutikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
  4. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutteen tomusokeri, vesi ja ruusuvesi. Lusikoi kuorrute kakun päälle.
  5. Koristele loaf-kakku nektariinin viipaleilla ja viimeistele se halutessasi kuivatuilla ruusun terälehdillä, joita saa muun muassa etnisistä kaupoista.

MITÄ PIDIT?
0