Maku

Liukuvärikakku – juhlapöydän suussasulava silmänilo

2 h
5
0

Liukuvärikakku – juhlapöydän suussasulava silmänilo

Tämä näyttävä liukuvärikakku sisältää taivaallisen mehevää suklaakakkua ja raikasta tuorejuustotäytettä.
Teksti Painted by Cakes
Kuvat Painted by Cakes
Tulosta
Mainos

Ainekset (13 palaa)

Suklaakakku

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 5 dlsokeria
  • ripaus 0suolaa
  • 2 kplkananmunaa
  • 2 dlvahvaa kahvia
  • 3 dlmaitoa
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 2 dlrypsiöljyä

Vaniljakreemi ja tuorejuustotäyte

  • 400 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 4 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklmaitoa
  • 400 gtuorejuustoa
  • 2 dltomusokeria
  • punaista pastaväriä
  • Sinistä pastaväriä

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN30 min

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi noin 20 cm kokoista kakkuvuokaa. Sekoita reseptin kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa suuressa kulhossa kananmunat ja nesteet. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat ritilälle jäähtymään ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 2 dl tomusokeria. Kääntele puolet kreemistä tuorejuustoseoksen joukkoon.

Tasoita jäähtyneiden kakkupohjien pinnat ja leikkaa kakut kahteen kerrokseen. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä. Värjää 1/3 kreemistä punaiseksi. Kuorruta kakku siten, että levität punaista kreemiä kakun alaosaan ja valkoista kakun yläosaan. Tasoita pinta palettiveitsellä tai tavallisella veitsellä. Saat pinnasta erittäin sileän, jos käytät pyörivää alustaa ja kuumennat veistä hetken kuumassa vedessä ja kuivaat sen ennen kreemin tasoittamista. 

Värjää loput valkoisesta kreemistä siniseksi ja siirrä kreemi pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päälle. Koristele sokerimassasta tehdyillä tähdillä tai valmiina ostetuilla tähtinonparelleilla.

Vinkki!

Kreemiä ei tarvitse välttämättä levittää aivan tasaiseksi. Kuorrute on näyttävä epätasaisempanakin. Voit paistaa taikinan myös yhdessä esimerkiksi noin 25 cm kokoisessa vuoassa, mutta paistoaika on silloin hieman pidempi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä