Litulaukkakääröt

12 h 30 min
5
0

Litulaukkakääröt

GL
MU
0
5
Valkosipuliarominen litulaukka käärityy hauskoiksi vihreiksi rulliksi. Jogurttinen täyte on raikas ja tekee rullista ihania kesänaposteltavia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 20 kpllitulaukanlehteä

Täyte

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 10 kpllitulaukanlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pientä)
  • 10 kplsaksanpähkinää
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista litulaukkakääröt näin:

Aloita täytteestä. Huuhdo ja hienonna litulaukan lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Rouhi pähkinät. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Kaada seos siivilävaatteen päälle lävikköön tai suodatinpussilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Nosta lävikkö tai suodatin kulhon tai mukin päälle ja anna täytteen valua seuraavaan päivään.

Sekoita täyte tasaiseksi.

Huuhtele ja kuivaa litulaukan lehdet. Levitä ne ruotipuoli ylöspäin työlaudalle. Lusikoi lehdille pari teelusikallista täytettä ja kääräise kaalikääryleen tapaan rullaksi.

Säilytä litulaukkakääröt jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa pikkupurtavana tai pääruokien lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä